Taavi Aas: varingu võis põhjustada tehasedetaili purunemine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varisenud lagi Solarise kinosaalis.
Varisenud lagi Solarise kinosaalis. Foto: Päästeamet

«Mis puudutab Solarise projekti ja seal teostatud töödesse, siis ehitusjärelevalve, omanikupoolne ehitusjärelevalve ja maja peakonstruktor on kõik joonised üle vaadanud ja nad ka heaks kiitnud. Nii et siin ei saa esialgu kindlasti rääkida sellest, et eksperdid ei ole oma tööd teinud. Ekspertide töö tulemuse põhjal on linn väljastanud kasutusloa.
Kindlasti ei saa me rääkida ka kiirustamisest, sest saali laed valmisid juba tänavu suvel,» ütles Aas.

«Esialgu otsustati, et Cinamoni kinosid ei avata enne, kui ka teistes kinosaalides, kus lagede konstruktsioon on tavapärane, on läbi viidud täiendavad katsed. Meil ei ole alust arvata, et seal võiks olla ohtlik, kuid parem on siiski veelkord kontrollida. Ohtlikuks ei pea me seda seetõttu, et sealne lagede kinnituskonstruktsioon on täiesti tavapärane, nagu see on ka teistes kinodes. Täna otsustati ka seda, et vaadatakse järele, kas sarnaseid juhtumeid on esinenud ka meie naaberriikides ja kui on, siis millistele järeldustele on seal jõutud,» lausus abilinnapea.

Ehitusvaldkonda juhtiva Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul võis eilse õnnetuse Solarise keskuses põhjustada laekonstruktsiooni tehasedetaili purunemine.


«Esialgne info, mis ei ole veel lõplik ega kinnitatud, on selline: väga suure tõenäosusega põhjustas varingu ühe tehasedetaili purunemine. Miks detail purunes - see purunemise põhjus tuleb alles välja selgitada,» ütles Aas täna ajakirjanikele.

Ta täpsustas, et see juhtus sellises kinosaalis, kus ripplae konstruktsioonide kinnitus on tavapärasest erinev. «Cinamoni kinokeskuses on üheksa kinosaali. Üheksast saalist seitse on ehitatud sama konstruktsiooniga nagu näiteks ka Coca-Cola Plaza. Kahes saalis on ripplae kinnituskonstruktsioon teistsugune. Ja ühes nendest kahest saalist see varing toimus,» rääkis Aas.

«Eile rääkisid esimesed uudised sellest, et majas oli veeuputus. See vastab osaliselt tõele, sest varingu käigus purunes ka sprinklersüsteemi kaks pead ja seetõttu tekkis seal veeleke. Rõhutan veelkord, et see oli tõenäoliselt siiski varingu tulemus, mitte põhjus,» lausus abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles