Eksperdid võtsid öösel lahti kõigi Solarise kinosaalide laed

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varisenud lagi Solarise kinosaalis.
Varisenud lagi Solarise kinosaalis. Foto: Päästeamet

Solarise tegevjuhi Anneli Palvadre sõnul peaks täna pärastlõunaks selguma keskuse kino avamine, sest siis peaks öö läbi töötanud ja kõik kinosaalid üle kontrollinud ehitusekspertidel olema selgus saalide ohutuses.

Palvadre lausus, et pärast õnnetust hakkasid ehituseksperdid lahti võtma kõigi üheksa kinosaali lagesid, et need üle kontrollida. Ta lisas, et alla kukkunud saaliga täpselt samasugune laekonstruktsioon on veel vaid ühes saalis, kuid igaks juhuks kontrollitakse kõik saalid üle.

Palvadre sõnul peaks keskus saama ehitusekspertide hinnangu saalide kohta täna pärastlõunaks ja siis selgub ka sealse Cinamoni kino avamine.

Ta rõhutas, et lagi oli kõigi ehitusstandardite järgi tehtud ning ehitajaks polnud nurgatagune firma. Keskuse ehitas peatöövõtjana Merko Ehitus.

Palvadre sõnul oli alla kukkunud lagi täiesti standardne ja ka mujal kinodes kasutatav ripplagi ning tegemist polnud erakordse tehnilise lahendusega. «Nüüd tekibki küsimus,  miks see seal saalis alla kukkus ja sellele me ei oska praegu vastata,» lisas ta.

Ükski Solarise keskuses tegutsev kauplus ei ole Palvadre sõnul eilse laevaringuga seoses kahjunõudeid esitanud, vahendasid ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Tema sõnul said veekahjustuse tagajärjel kannatada põhiliselt üldalad. Ühte poodi tilkus siiski vesi sisse, kuid ka seal polnud kauba kahjustusi.

«Meie rentnikud on kõik olnud väga mõistvad,» lisas Palvadre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles