Linnaametnik: alla kukkunud ripplae projekti pole meiega kooskõlastatud

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissevarisenud lagi Solarise kinosaalis
Sissevarisenud lagi Solarise kinosaalis Foto: Päästeamet

Tallinna ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier ütles, et kui Solarise põhikontsruktsioonide joonised on linna poolt üle vaadatud ja nende kohta on tehtud ekspertiisid, siis kinosaali alla kukkunud ripplae joonisest ei tea linn midagi.

Seieri sõnul kooskõlastab linn eelprojekti, kus peal põhikonstruktsioonid ja laseb sellele ekspertiisi teha. «Ripplae jooniseid meil pole ja mingi kord ka ei nõua, et selliseid jooniseid meile toodaks,» lisas ta. «Praegu me ei tea, miks lagi alla kukkus ja näiteks linn ei saa ka täie kindlusega öelda, et see pole projekteerimise viga.»

Seier ütles, et võib-olla tuleks majandus- ja kommunikatsiooniministril mõelda mõne seaduse või määruse muutmise kohta, et ka taoliste ripplagede tehniliste jooniste linnaametile toomine kohustuslikuks muuta.

«Kui meile oleks ripplae joonised toodud, siis oleksime sellele ka ekspertiisi teinud,» lisas ta.

Seieri sõnul peab omanik tellima õnnetuse asjaolude selgitamiseks ekspertiisi.

Alla kukkunud Cinamoni kinosaali vahelagi oli esialgsetel andmetel kipsplaadist, mis oli kinnitatud korruste vahelae ehk põhikonstruktsiooni külge. Kipsplaatide peal oli veel vill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles