Enno Tamm: kuhu me oleme välja jõudnud?

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm
Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval, 1. septembril päevasel ajal tungis 29-aastane mees Tallinna kesklinnas liinibussi sõidu ajal kallale tööülesandeid täitnud naisbussijuhile ning lõi teda korduvalt rusikaga näkku, tekitades naisele kehavigastusi.

«Kuhu me oleme välja jõudnud, kui noor sportlik mees tungib päevasel ajal kallale oma ametikohustusi täitvale bussijuhile?» kommenteeris toimunut Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatuse esimees Enno Tamm. «Säärane käitumine kujutab endast ohtu kõigile sõitjatele. Bussijuhi esmane ülesanne on viia inimesed turvaliselt ning võimalikult täpselt graafikus püsides punktist A punkti B. Juhil ei ole võimalik  kaaskodanike soove ja mõtteid ette aimata.»

Tamm lisas, et ühissõiduki juhil ei ole võimalik lõpmatuseni peatuses oodata, et järsku keegi tahab veel peale tulla. Eriti kehtib see suurte peatuste kohta, kus liigub korraga palju inimesi. Kui inimene jääb ühissõidukist maha, siis peab ta paratamatult järgmist sõidukit ootama.

Sündmuste käik 1.septembril oli selline, et 3. liini buss seisis Estonia peatuses ja ootas, kuni sõitjad sisenevad ja väljuvad. Seejärel sulges juht uksed, et liikuma hakata. Järsku ilmus noor mees esimese ukse juurde ja koputas, et teda sisse lastaks. Juht avas uuesti esiukse ning mees sisenes. Ta kurjustas juhiga ja suundus bussis tahapoole. Üsna varsti tuli mees aga tagasi ning lõi naisbussijuhti mitu korda rusikaga näkku. Seejärel nõudis mees esiukse avamist, sest ta ei tahtvat enam selle bussiga sõita. Juht ust ei avanud ja kutsus politsei.

Kannatada saanud naisbussijuht on 59 aastat vana ning bussijuhina töötanud neli aastat. Pärast äärmiselt inetut ja kahetsusväärset intsidenti Estonia peatuses tuvastati kiirabis kannatanul kerge peapõrutus ning verevalumid näos. Kohe pärast juhtumit kirjutas ta avalduse politseile, mille alusel algatati kriminaalasi. Omapoolse avalduse politseile tegi ka TLT. Alates esmaspäevast viibib bussijuht töövõimetuslehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles