Peeter Rebane: Cinamoni avamine lükkub edasi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Liis Treimann

Solarise keskuse juht Peeter Rebane ütles, et ülehomseks planeeritud Cinamoni avamine lükkub tänase õnnetuse tõttu kaks kuni kolm nädalat edasi.


«Me kindlasti ei ava ühtegi saali enne kui kõik on 101 protsenti kindel, et see kinosaal on turvaline. Et ehitustöid teha, lükkame me kino avamise ilmselt kaks kuni kolm nädalat edasi,» rääkis Peeter Rebane ETV saates «Ringvaade».

«Lähiajal saame uuesti kasutusse panna seitse saali üheksast. Ülejäänud kahel saalil oli aga teistsugune laekonstruktsioon. Need kaks tuleb nüüd ümber ehitada ja tugevamaks teha,» ütles Rebane. «Põhi tähelepanu all on kõik saalid, aga eriti need kaks.»

Ühest Rebase nimetatud saalidest tänane õnnetus ka juhtus.

Liigne kiirustamine pole süüdlane

«See on alusetu spekulatsioon, sest ripplagi oli installeeritud juulikuus,» lükkas Peeter Rebane tagasi arvamuse, et ripplagi kukkus alla liigse kiirustamise tõttu tehtud lohakas töö.

«Meil on oma teooria olemas, mida hetkel kontrollitakse. Ei tahaks hetkel spekuleerida. Loodan et homseks oleme palju targemad,» antis Rebane lootust.

Rebase sõnul on rahaline kahju väga väike.

«Selline õnnetus võib juhtuda igal ajal ja kukuvad ju alla ka Air France'i Airbusid. Mul on lihtsalt väga hea meel, et mitte keegi viga ei saanud,» ütles Rebane. «Omalt poolt teeme kõik, et kõik üheksa saali võimalikult kiiresti üle kontrollitakse.»

Rebane märkis veel, et on parem, et see õnnetus juhtus just täna, mitte näiteks kahe aasta pärast.

«Täna hommikul me just rääkisime pressitiimiga, et tuleks välja töötada kriisiolukorra juhend. Täna me siis töötasime selle reaalses olukorras välja,» sõnas Rebane.

«Turvateenitus töötas väga professionaalselt ja hoone sai evakueeritud ilma paanikata ja keegi ei saanud viga,» kiitis Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles