Solarise kinos kukkus ripplagi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse kino, kus ripplagi alla langes.
Solarise keskuse kino, kus ripplagi alla langes. Foto: Liis Treimann

Vastvalminud Solarise keskuses kukkus täna kella 15 paiku sisse kinosaali ripplagi, inimesed õnnetuses kannatada ei saanud. Terve keskus suleti ajutiselt, kuid kella 16.30st lasti inimesed taas ostlemas.


Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnul kukkus 3. tasandi kinosaali lagi sisse täies ulatuses. Päästjad sööstsid sündmuspaigale jõudes otsima, ega rusude alla inimesi ei jäänud.

Solarise keskus ise teatas, et teadaolevalt ei saanud õnnetuses keegi viga, kinosaalis seanssi ei toimunud, ka ei viibinud saalis ühtegi kino töötajat.

Esialgsel hinnangul võis lae allakukkumise Cinamoni saalis number 2 põhjustada veeavarii, mis tõi kaasa täiendava raskuse tekke saali ripplaele.

Cinamoni turundusjuhi Evelyn Laari sõnul oli veeavarii tingitud sellest, et sprinkler-süsteem andis järele. Ta lisas kella 16 paiku, et praegu käivad kinosaalis juba koristustööd.

Tänased seansid Cinamonis jäävad ära. Teatrisaal Solarise teatel kannatada ei saanud.

Õhtupoolikul taasavatud keskuses jalutanud inimene rääkis Postimees.ee'le, et kui poleks õnnetusest lugenud, poleks poeosas märganudki, et midagi juhtus.

Sündmuskohale sõitis kaks tuletõrje redelautot, politsei ja päästeametnikud, samuti kaks kiirabiautot.

Lintidega oli piiratud Estonia teatri poole jääv sissepääs ja inimesed lahkuvad hoonest rahulikult.

Solarise keskuse pidulik avamine toimus möödunud reedel. Solarise rajamisse investeerivad arendajad ligi 1,2 miljardit krooni. Keskuse ehitas Merko Ehitus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles