Kopli mahajäetud majad tühjendatakse kodutuist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli 5. liini majas hukkus kaks naist, tuletõrjujad päästsid kaks meest
Kopli 5. liini majas hukkus kaks naist, tuletõrjujad päästsid kaks meest Foto: Mihkel Maripuu

Pärast eilset järjekordset tulekahju Tallinnas Kopli liinidel, kus ametlikult tühjas majas hukkus kaks naisterahvast, otsustasid linnajuhid tühjendada hooned need ebaseaduslikult hõivanud isikutest.

Abilinnapea Merike Martinsoni kokku kutsutud kiirkoosolekul osalesid Põhja-Tallinna linnaosa, sotsiaal- ja tervishoiuameti ning hoolekandeasutuste juhid, teatas Raepress.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Enno Tamm ütles, et koos Põhja politseiprefektuuriga on otsustatud esmaspäeval alustada Kopli piirkonna hõivatud majade tühjendamist seal ebaseaduslikult viibivatest inimestest ja muuta hooned kuni lammutamiseni elamiskõlbmatuks.

Seni on piirkonnas lammutatud kaks maja ja paarkümmend kuuri, lammutamist ootab veel viis maja.

Linnaosa töötajate ja politsei andmetel elab hüljatud hoonetes poolsada asukat ja nendele on peavarju pakkumine võimalik.

Plakatid viidetega öömajale riputatakse üles Alasi tn 8 ja Tallinna Hoolekande Keskusele Suur-Sõjamäe 6a.

«Oleme sunnitud tegutsema senisest jõulisemalt inimelude päästmise nimel, sest vabatahtlikult nad lahkuma ei nõustu,» ütles Martinson.

Kuna rahuolematuse peamiseks põhjuseks on öömajade kord, mil inimesed aetakse päevasel ajal tänavale ilmaoludest hoolimata, andis abilinnapea pakast arvestades korralduse hoida vajadusel Alasi tänava öömaja avatuna ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles