Pettunud tallinlased: mupo nõuab ikka õpilaspiletit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne 5. oktoobrit ostetud soodushinnaga ID-pileti juurde on endiselt vaja õpilaspiletit näidata.
Enne 5. oktoobrit ostetud soodushinnaga ID-pileti juurde on endiselt vaja õpilaspiletit näidata. Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnavalitsus teatas, et selle nädala esmaspäevast ei nõuta noorukitelt ühistranspordis ID-pileti kasutamisel enam õpilaspiletit, ometi on mitmed lugejad kurtnud, et süsteem ei tööta ja mupo nõuab neilt endiselt soodustust tõendavat dokumenti.

ID-pileti teenust pakkuva Sertifitseerimiskeskuse esindaja Margus Arm selgitab, et 5. oktoobrist saab Tallinna ühistranspordi õpilase ja üliõpilase soodustusega ID-pileteid osta ainult isikutele, kes on kantud Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS) andmebaasi ehk teisisõnu õpivad Eesti haridusasutustes, kirjutas Õhtuleht.

«Muudatus tegelikult mõjutab uusi ostetuid pileteid (alates esmaspäevast), kontroll tehakse ostuhetkel ja ainult ID-piletite puhul.»

Seetõttu on varem ostetud ja veel kehtivate ID-piletite puhul kontrolöril õigus jätkuvalt küsida soodustust tõendavat dokumenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles