Laevaremonditehase alast saab avatud linnaruum

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad Noblessneri tehase hooned renoveeritakse.
Vanad Noblessneri tehase hooned renoveeritakse. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitus algatas Tööstuse tn 48 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise, mille eesmärgiks on muuta praegune Balti Laevaremonditehase ala tootmispiirkonnast elamu- ja ärirajooniks.


Planeeritav maa-ala asub Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava ning Tallinna lahe vahel. Tegemist on kinnise Peetri sadama territooriumiga, kus paiknevad lao- ja tootmishooned ning sadamahooned ja -rajatised. Detailplaneering näeb praegu peamiselt tootmismaa sihtotstarbega alale nelja- kuni seitsmekorruselised äri- ja eluhooned ning kahekorruselise lasteaiahoone.

Peale selle on kavas veel 13 planeeringualale jääva arhitektuurimälestiseks kuulutatud hoone ning veel kahe ajaloolise hoone rekonstrueerimine. Planeering näeb ette ka merekaldale jahtide ja väikelaevade sadama ning rannapromenaadi rajamise.

«See eeldab Paljassaare ja Russalka vahelise rannaala üldplaneeringu muutmist. Linna arengu seisukohalt on see vägagi otstarbekas ja põhjendatud, arvestades, et ala arendajate eesmärgiks on ju muuta see suletud mereäärne ala avalikuks linnaruumiks,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Detailplaneeringu algatamist taotles aktsiaselts BLRT Invest, eesmärgiga võtta tööstus- ja tootmishoonete kompleksi alla jääv maa-ala kasutusele mitmekorruseliste äri- ja eluhoonete püstitamiseks. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt Aktsiaselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles