Platsiomanik Leedo pani nelipühilastel tee kinni

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Harjuoru võimla, praegune nelipühilaste koguduse hoone.
Endine Harjuoru võimla, praegune nelipühilaste koguduse hoone. Foto: Mihkel Maripuu

End muigamisi saba ja sarvedega inimeseks nimetav praamikuningas Vjatšeslav Leedo on pannud kinni oma maalapil asuva tee, mida mööda inimesed Vabaduse väljaku lähistel asuvasse nelipühi kirikusse käisid.


Mõned sammud Vabaduse väljaku ääres asuvast Leedole kuuluvast kohvikust, ajutiselt Laari kohvikuks muutunud asutusest edasi asub parkla, mille Leedo ostis riigilt pool aastat tagasi avalikul oksjonil alghinna ehk 4,5 miljoni krooniga.

Tegemist on aga ainsa kohaga, kustkaudu seni nii igapäevased kirikulised, aga ka pulmalised, matuselised ja ka prügiautod samas asuvasse nelipühi kirikusse pääsesid. «Nad sõitsid meie maast üle, mille vastu ei olnud meil midagi, kuid ootasime neilt selle eest kompensatsiooni,» ütles Leedo.

Kui ühelt parkla kasutajalt saab Leedo kuus 8000 krooni, siis kirikult küsis ta 5000 krooni.

«Kirikule endale kuulub ka seal üks parkla, millega nad teevad äri, ning see ei peaks kuidagi kirikutööga kokku käima,» leidis Leedo, kes lasi oma maale parklapulga ette panna. Küll aga andis ta kirikule ühe võtme, et tõkkest pääseks tasuta mööda kirikuõpetaja oma autoga ning prügiauto.

Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Tallinna koguduse juhatuse liikme Taavi Linnu sõnul on lootusetult segamini läinud õiguse ja õigluse suhe. «Paneb imestama, kuidas riik müüs selle ala sellistel tingimustel, teades, et tegemist on ainsa sissepääsuga meie kiriku juurde,» imestas ta.

Kirik konsulteeris oma juristiga ning lahenduse saamiseks pöörduti kohtu poole. Praegu kehtib kohtu määrus, mis ütleb, et kirikule peab olema vaba ligipääs. «Me ei taha sugugi sõdida, vaid olles riiki heauskselt usaldanud, loodame rahuldava lahenduseni jõuda,» tõdes Lind. Mõlemad pooled ootavad esimest kohtuistungit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles