Nõmme tee on liiklusele avatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal avati pidulikult Nõmme tee viimane, sel suvel kapitaalremonditud etapp ning nüüd on kogu 2,5 kilomeetrine kolme aasta jooksul rekonstrueeritud tänav algusest lõpuni liiklejate käsutuses.


Kapitaalremondi käigus pandi muude tööde kõrval paika ka uus vee- ja kanalisatsioonitorustik ning reoveekanalisatsioon. Tänav sai ka kolm uut valgusfoori - Kajaka ja Tüve tänavate juures ning kolmas Siili tänava otsast pisut linna pool.

Täielikult on uuenenud ka Nõmme tee ristumine Tammsaare teega. Seal on jalakäijate jaoks ehitatud ohutussaar. Nõmme teelt Tammsaare teele vasakpöörde tegemiseks aga eraldi fooritsüklit ei ole ning selle manöövri jaoks peavad autojuhid endist viisi soodsat juhust passima.

Nõmme tee rekonstrueerimist alustati abilinnapea Deniss Boroditši sõnul kaks aastat tagasi. «Esimene lõik Nõmme teest (Kotka tänavast kuni Tedre tänavani) rekonstrueeriti 2007. aastal. 2008. aastal jätkas Tallinna Teede AS Nõmme tee rekonstrueerimist Tedre tänava ja Linnu tee vahelises lõigus. Tänavuse teelõigu pikkus oli 920 meetrit,» rääkis Boroditš.

Tee esimese etapi ehitas Teede REV-2, kellel tekkisid mingid probleemid elektritöödega, nii et teeremondi lõpp venis tublisti üle lubatud tähtaja. Tänav ise oli küll liikluseks avatud, aga lisatöödel ei tahtnud lõppu tulla.

Eelmise ja tänavuse aasta tööd tegi Tallinna Teede AS. Firma juhatuse esimehe Tiit Padari sõnul ei pääsenud nemadki probleemideta, kuigi ehitusega saadi õigeks ajaks valmis. «Püüdsime niimoodi hakkama saada, et ei oleks vaja hilisõhtuti ja nädalavahetustel tööd teha. Aga igasuguseid üllatusi oli piisavalt, nii et igav ei hakanud hetkekski,» lausus Padar.

Nii näiteks selgus ootamatult tööde käigus, et üks alajaam asub eramaal ning maaomanik ei anna töödele oma kooskõlastust. See tähendas mitme elektri- ja sidelahenduse ümberprojekteerimist ning paljudele inimestele lisatööd. Kõigest hoolimata saadi teega siiski tähtajaks valmis.

ASi Signaal töömehed tegid veel nädalavahetusel vihmahoogude vahepeal Nõmme teel teemärgistust. Signaali juhatuse esimehe Ats Tamme sõnul saavad tee-ehitajad enamasti oma töödega viimasel hetkel valmis ja siis oodatakse, et Signaal teemärgistusega ahvikiirusel hakkama saaks.

Ka Nõmme teel on Signaalil veel mõned pisiasjad teha. «Paar noolt maha joonistada ja veel muud nipet-näpet, mida tavaliikleja tähelegi ei pane. Aga need asjad ei takista tee avamist ja me teeme need ära niipea, kui vähegi kuivem ja soojem ilm on,» ütles Tamm.

Number 17 ja 17a bussid sõidavad teisipäeval ja kolmapäeval veel remondiaegset marsruuti mööda. Alates neljapäevast, 8. oktoobrist aga kulgeb nende teekond jälle nii nagu mullu ja muistegi ning vastavalt sellele muutuvad ka busside sõidugraafikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles