Galerii: kümned päästjad jooksid kõrghoone kuninga tiitli nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Swissôtelis toimunud tuletõrjujate trepijooksu võitis Denis Danilkin Pirita päästekomandost, võistkondlikus arvestuses olid parimad Tartu päästekomando mehed.

Võistlejad pidid hotelli 25. korrusele tõusma 17 kilogrammi kaaluva päästetöötaja erivarustusega, millesse kuulusid hingamisaparaat, kiiver ja kustutusjakk. Nii mõnigi ladus kiirelt kõrgustesse tõusmiseks välja kõik oma jõuvarud ning vajas üritusel silma peal hoidnud meedikute abi.

Kõrghoone kuninga tiitli võitnud Danilkin tõusis läbis 25 korruse trepid ajaga 2 minutit 38,8 sekundit. Individuaalarvestuses sai teiseks Aivar Post Pommigrupist ajaga 2 minutit 54 sekundit ja kolmandaks eelmise aasta võitja Johannes Ehala Nõmme päästekomandost ajaga 3 minutit 1,3 sekundit.

Meeskondlikus arvestuses tunnistati parimaks Tartu komando päästjad, teise koha sai Põhja-Eesti päästekeskuse Kesklinna komando ning kolmandaks tulid Nõmme komando mehed.

Kokku startis rekordiliselt 72 võistlejat. Kõrghoone kuninga jooks toimus kümnendat aastat, kuid esimest korda joosti selles võistluses nii kõrgele korrusele.

Kõrghoone kuninga tiitlit püüdis ka kaheksa naist. Parima aja sai Kady Danilas Päästeametist - 5 minutit ja 8 sekundit. Teiseks jäi Dagi Dorbek Põhja-Eesti Päästekeskusest ajaga 5 minutit ja 12,8 sekundit.

Juba teist aastat tuli kõrghoonet vallutama ka Anu Välba Rahvusringhäälingust, saavutades ajaga 5 minutit ja 27,4 sekundit naiste arvestuses kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles