Boroditš: kavatsen oma õiguste eest võidelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš.
Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. Foto: Mihkel Maripuu

Swedbank esitas Harju maakohtule avalduse Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši pankroti väljakuulutamiseks, kuid kohus ei võtnud puudulike dokumentide tõttu panga taotlust menetlusse.


Boroditš ütles Postimees.ee`le, et esialgu ei oska ta midagi kommenteerida, kuna ei ole ühtegi kohtupaberit näinud.

«Tegelikult ma ei taha ka sisuliselt midagi kommenteerida, sest see võib nõrgendada minu positsiooni kohtus, kui tõesti kohtuvaidluseks läheb,"lisas abilinnapea. "See on aga kindel, et kavatsen oma õiguste eest võidelga.»

Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask kinnitas, et Boroditš on teadlik oma kohustustest panga eest. Täpsemalt ei olnud ta nõus kommenteerima.

Harju maakohus jättis Swedbanki taotluse menetlusse võtmata just seetõttu, et panga esitatud avaldusele ei olnud lisatud dokumente, mis tõendaksid võlgnikule nõudeavalduse ja pankrotihoiatuse kättetoimetamist.

Boroditš oletas, et pankrotihoiatus võis alguse saada ehitus- ja kinnisvarafirmast Nordcity Ehitus, kus ta osanik oli.

«Ma arvan, et kõik ongi seotud sellega, et ma olen Nordcity Ehituse laenude käendaja,» lisas Boroditš. «Selles firmas käib praegu ka pankrotimenetlus.»

Samas ei välistanud abilinnapea ka poliitilisi motiive, sest pankrotiavaldus jõudis kohtusse just nüüd, vahetult enne kohalike omavalitsuste valimisi.

«Praegune ajastatus paneb natuke mõtlema,» kinnitas ta. «Tegemist on küll pangaga, mis peab olema väljaspool poliitikat, aga kõik on võimalik. Teada on ju, et kõik asjad, mis juhtuvad enne valimisi, on tavalisest suurema tähelepanu all.»

Boroditš oli Nordcity Ehituse osanik kuni eelmise aasta 15. aprillini. Siis müüs ta oma osaluse 360 000 krooni eest firma tegevjuhile Aleksandr Trostinile. Praegu on Nordcity Ehituse maksuvõlad riigile ligi 6,5 miljonit krooni.

Nordcity Ehitus on 2005. aastal asutatud ehitus- ja kinnisvarafirma, mis tegutses põhiliselt Tallinnas ja selle lähiümbruses. Ehitati nii villasid ülikallis Merirahu elamupiirkonnas kui suhteliselt odavaid elamuid Pikaliival Haabertsis. Tänavu juulis kuulutas Harju maakohus välja firma pankroti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles