Tallinna tuntuim kaubanduskeskus on Ülemiste

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus.
Ülemiste keskus. Foto: Marina Puškar

TNS Emori kaubanduskeskuste seireuuringu tulemuste põhjal on Tallinna kõige tuntum kaubanduskeskus Ülemiste keskus.


Ülemiste keskust teab spontaanselt nimetada iga teine Tallinna ja Harjumaa elanik. TNS Emori uuringuspetsialist Mari-Ann Bankieri sõnul tagab Ülemiste keskuse kõrge tuntuse selle orienteeritus laiale tarbijaskonnale.

Kristiine keskus on kõige tuntum kuni 24-aastaste seas, Tallinna Kaubamaja aga üle 50- aastaste seas.

Kui võrrelda kaubanduskeskusi selle järgi, kust on inimesed viimase kahe kuu jooksul tööstuskaupu ostnud, siis juhib samuti Ülemiste keskus. Kõige sagedamini külastatav ostukeskus on aga Viru keskus. «Hea asukoha tõttu külastavad Viru keskuse kliendid keskust sageli, kuid ostuni iga kord ei jõuta,» kommenteeris Bankier.

Kõige enam on võrreldes eelmise aastaga klientuuri kasvatanud ja oma mainet parandanud laienduse avanud Rocca al Mare keskus, mis pakub teistele suurtele ostukeskustele järjest tõsisemat konkurentsi.

2009. aasta augustis-septembris korraldas TNS Emor kaubanduskeskuste seireuuringu Tallinnas ja Harjumaal. Kokku küsitleti 1000 elanikku vanuses 15-74 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles