Keeleinspektsioon soovitab Kofkini vorstiäril nime muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Kofkini ettevõtte vorstikiosk.
Alexander Kofkini ettevõtte vorstikiosk. Foto: Peeter Langovits

Keeleinspektsioon saatis sellel nädalal ärimees Alexander Kofkini firmale Estkompexim OÜ Grill by Meriton kirja, soovitades muuta Tallinnasse ülespandud vorstikioskitel nimetust «Originaal Viinivorstid».

Keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser ütles BNSile, et inspektsioon küsis nimekuju «Originaal Viinivorstid» kohta arvamust Eesti Keele Instituudilt, mis leidis, et praegune nimekuju ei vasta eesti keele normidele.

«Instituudi arvamus on, et õige nimekuju oleks «Originaalsed Viini vorstid» või veel parem oleks «Ehtsad Viini vorstid»,» ütles Klaser.

Ta märkis, et esialgu ei soovinud keeleinspektsioon ettevõttele ettekirjutust tegema hakata ning saatis kirja, küsides firma arvamust nimekuju muutmisele.

Keskerakonna suurtoetaja Alexander Kofkin avas esimese vorstikioski Lasnamäel tänavu mais. Esimese putka avamisel käis kohal ka Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Kokku on Kofkini vorstimüügiputkasid Tallinnas 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles