Kartuli ja küttepuude pakkujad on selgunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn jagab tasuta kartuleid ja küttepuid.
Linn jagab tasuta kartuleid ja küttepuid. Foto: Toomas Huik.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet saatis täna allkirjastamiseks lepingud riigihanke võitjatele, kellelt linn ostab talvekartulit ja küttepuid, et neid abivajajatele tasuta jagada.


Sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima ütles, et küttepuude pakkujaid oli kokku neli ning kartulit soovis müüa kolm põllumeest. Hanke võitjaid ning pakutud hindu ta veel nimetada ei saanud, sest seadus ei luba. Seda saab teha alles siis, kui väljavalitud hankijad on lepingule oma allkirja andnud. Tõenäoliselt juhtub see järgmise nädala esimeses pooles.

Keldrima märkis, et kõiki pakkujaid ei saanud arvestada, sest mõnel puudus vajalik veovõimalus küttepuude ja kartulite inimestele koju toimetamiseks, mõnel ei olnud kõik vajalikud dokumendid korras.

Septembris väljakuulutatud riigihanke järgi pidid pakkujad linnale müüma umbes 80 tonni talvekartulit, mis on pakitud 40 kilostesse kottidesse. Konkursi võitja kohustus kartulid linna etteantud aadressidel inimestele koju viima.

Küttepuude hanke tingimused nägid ette umbes 400 ruumimeetri kuivade küttepuude müümist linnale. 30 sentimeetri pikkused puud peavad olema pakitud kahe ruumimeetri suurustesse tagastamatutesse puitkonteineritesse.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on linnas tasuta talvekartulit vajavaid peresid umbes 2000 ning küttepuude vastu võib huvi tunda kuni 200 peret. Linnavalitsus on oma reserfondist eraldanud 640 000 krooni kartulite ja küttepuude ostmiseks talunikelt.

Hätta sattunud tallinlased saavad esitada linnaosade hoolekandeosakondadele avaldusi küttepuude või kartulite saamiseks kuni 20. oktoobrini. Kaup veetakse neile koju kätte oktoobri ja novembri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles