Eesti suurim ehituskaubamaja sai nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bauhausi kaubamaja ehitus Lasnamäel Tähesaju Citys.
Bauhausi kaubamaja ehitus Lasnamäel Tähesaju Citys. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna pandi nurgakivi Eesti suurimale, 20 000 ruutmeetri suuruse müügipinnaga ehituskaubamajale Bauhaus, mis hakkab müüma rohkem kui 100 000 erinevat toodet.



Lasnamäel Tähesaju Citys asuv Bauhaus avab uksed juba 2010. aasta aprillis ning pakub tööd ligi sajale inimesele.

Bauhausi arendaja, OÜ Häuser-Oberschneider juht Paul Oberschneider ütles nurgakivi panekul, et uue ehituskaubamaja eelis on hea logistiline asukoht Peterburi tee ning Laagna tee ehk Lasnamäe kanali vahetus läheduses. Suurkauplusesse on klientidel lihtne pääseda.

Bauhausi kaubamaja juurde tuleb 450-kohaline autoparkla, kus on ruumi nii sõiduautodele, järelhaagisega sõidukitele kui suurematele kaubikutele. Erinevaid tooteid pakub kauabamaja viies osakonnas, kuid laias laastus jaguneb Bauhaus kolmeks - ehitus- ja sisustuskaupade osaks, aiandusmaailmaks ning 4500 ruutmeetri suuruseks drive-in teeninduskeskuseks.

«Kaubavalik on siin samasugune meie rahvusvahelise keti teiste kaubamajadega ning põhineb Euroopa värskeimal nõudlusel ja kvaliteedil,» märkis Bauhausi Soome ja Eesti finantsjuht Ansu Saarela. «Samas võtame tootevalikusse alati ka kohalikku toodangut.»

Autoga tulijatele ehitatakse kaubamaja juurde mugav drive-in teeninduskeskus, kus ostja saab sõita otse riiuli kõrvale ja müüjate abiga kauba peale laadida. Lahkudes skaneeritakse kaupade hinnad maksmiseks otse auto või haagise pealt. Selline süsteem ei ole Eestis ainulaadne, kuid suurim.

Bauhaus on 1960. aastal asutatud Saksa kaubamajade kett, kuhu kuulub 200 kauplsut Euroopa 14 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles