Riigikogulased joonistasid oma lemmikõpetajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna reaalkoolis toimunud «Hea õpetaja kuu» avaüritusel joonistasid mitmed riigikogulased koos kooliõpilastega oma lemmikõpetajat, samal teemal proovisid üle Eesti täna oma kätt teemakuuga liitunud paarisajas koolis enam kui 55 000 õpilast.

Joonistustunni ülesandeks oli visuaalselt kujutada kõike seda, mida üks hea õpetaja endas peab kätkema.

«Õpetaja peab olema samal ajal nii isa kui ema, peab olema aega kõige jaoks. Nagu mu noor kolleeg ütles, peab ta suutma tegeleda praktiliselt kõigi teemadega - olema mitmekülgne, andekas ning tegema seda kõike ilma rahata,» kirjeldas oma joonistust riigikogu liige Marek Strandberg. Tema joonistuspartner Heiki Saal lisas, et õpetajal peab olema meeletult aega - sellest andis aimu tema joonistusel õpetaja kellal märgitud 16 tundi. «Kui normaalne inimene tegeleks kõige sellega, millega õpetajad peavad hakkama saama, siis seda 24-tunnise ööpäevaga ei jõuaks teha,» ütles õpilane.

Mari-Ann Kelami lemmik koolis oli inglise keele õpetaja Bongiorno, keda joonistas Evely. «Tal oli omapärane pilk, mida ma püüdsin välja tuua, suus oli tal piip,» rääkis ta. Kelam omakorda püüdis oma joonistuses kujutada Evely lahket muusikaõpetajat, kes tegeleb ka rahvatantsuga.

Mati Raidma kujutas Andrese eesti keele õpetajat, püüdes välja tuua hea õpetaja kaht olulist poolt: üks on karm, teine lapsemeelne. «See tegi mu töö keeruliseks, pidin näo poolitama ja kummalegi eri omadused kandma,» kirjeldas poliitik oma tulemust. «Otse loomulikult on tal ka suur süda, mis paistab patriootliku õpetaja sinimustvalge räti alt.»

Riigikogu esimees Ene Ergma ütles, et tema lemmikuks oli fantastiline matemaatikaõpetaja, kelle hüüdnimi oli Pomm. «Tal oli hea süda, aga ta oli range - teda kartsid isegi noored õpetajad.»

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas aga kirjeldas oma nägemust heast õpetajast nii: «Ta on küps keskealine naine, natuke lühemat kasvu - nii meeter kolmekümnene. Käes on tal kaardikepp, mis aitab tal hoida distsipliini, aga on ka õppevahend. Silmavaade on tal selge ja lõug ettepoole. Kindlasti on tal seljas seelik või kleit.»

Täna joonistasid «Hea õpetaja kuuga» liitunud koolides kõik õpilased oma head õpetajat. Kokku on teemakuuga liitunud 217 kooli, kus on üle 55 000 õpilase. Paremad pildid pannakse koolides näitusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles