Jalgrattad võitsid liikluskeerises autosid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur linnaliikluses.
Jalgrattur linnaliikluses. Foto: Toomas Huik.

Festivali Plektrum raames peeti täna hommikuse tipptunni ajal Tallinna tänavatel maha jalgrataste ja autode vaheline jõukatsumine, milles esimeste üleolek oli märgatav.


Ratturid ja autojuhid startisid kolmest Tallinna eri paigast ning sõitsid liikluseeskirja mitte rikkudes lõppsihi, Vabaduse väljaku poole. Stardikohad olid Pirital, Kristiine keskuse ja lennujaama juures, teatas festivali koduleht.

Ratturite hulgas startisid ka rattaprofid Maaris Meier ja ja Jaan Kirsipuu. Meier lõpetas lennujaamast teele asunute seas esimesena, Kirsipuu finišeeris Piritalt startinutest kolmandana. Olümpiavõitja Erki Nool osales sellel võistlusel autojuhina ning pidi Piritalt alustanute arvestuses leppima viimase, viienda kohaga.

Festival Plektrum paneb oma üleskutsele «Sõida jalgrattaga!» väärilise punkti laupäeval, 3. oktoobril Vabaduse väljakul. Kella 14-16 toimub seal jalgratturite suurkogunemine, kuhu on kutsutud ja oodatud kõik jalgratturid sõltumata nende vanusest või jalgratta liigist. Täpsemat infot saab festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles