Opositsioon nõuab linnavolikogu istungite avalikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu saal.
Tallinna linnavolikogu saal. Foto: Priit Simson.

IRLi Tallinna volikogu fraktsioon on vastu volikogu esimehe Toomas Vitsuti plaanile keelata edaspidi linlaste pääs volikogu istungitele. IRLi arvates on Vitsuti tegelik tahe kaitsta «ei kommentaari»-tüüpi linnavolinikke ajakirjanike küsimuste ja kaamerate eest.


«Kui parlament suurendas Tallinna volikogu liikmete arvu 63-lt 79-le, siis käis ka nutt ja hala, et saal jääb väikseks ning täiendavad volinikud ei mahu ära,» sõnas IRLi fraktsiooni liige Nikolai Stelmach. «Seni, kuni munitsipaalpolitseinik teed ei tõkesta, võib igaüks kohale tulla ja veenduda, et lisalauad on lahedalt ära paigutatud ning keegi kellegi seljas ei istu.»

IRL pooldab põhimõtet, et kohaliku omavalitsuse volikogu istungist oleks igal selle omavalitsuse elanikul võimalik vahetult osa võtta. Küll aga ei pea IRL õigeks volikogu saali muutmist näitelavaks, kuhu üks või teine erakond teatud päevakorrapunktide ajaks oma liikmeid ühes vastava atribuutikaga kohale kamandab.

IRL tõdeb, et kui erakonnad korraldavad Tallinna linnavolikogu istungi ajal meeleavaldusi, siis nendel puhkudel on saalis juba täna kitsas.

«Viimased neli aastat oleme volikogu saalis korduvalt näinud nii rohelisi särke kui kollaseid salle,» lausus Stelmach. «Manifestatsioonide koht on tänaval.

Ka volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer oli istungite kinniseks muutmise vastu. «Võibolla on volikogu istungite kinniseks muutmine Keskerakonna salasoov, meie seda kindlasti ei toeta. Seaduse kohaselt peavad volikogu istungi olema
Avalikud,» rõhutas ta.

«Mingit karjuvat ruumipuudust volikogu saalis ei ole, kõik külalised on alati ära mahtunud. Pigem kutsuksin tallinlasi istungitest rohkem osa võtma, sellel koosseisul on jäänud veel kaks istungit ­ täna ja 14.oktoobril,» kutsus Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles