Tallinna koolibusside kasutajate arv on kasvanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolibuss.
Koolibuss. Foto: Toomas Huik.

Septembri keskel viidi koolibussides läbi sõitjate loendused, mis näitasid, et võrreldes aasta algusega on koolibusside kasutajate arv taas kasvanud.


Abilinnapea Jaanus Mutli hinnangul kasvab koolibusside kasutajaskond tulevikus veelgi, vahendas Raepress. «Kui me kaks aastat tagasi koolibussiprojekti ellu kutsusime, siis valitses üldine majandustõus ning meie põhiargumendiks oli laste turvalisus teel kooli. Teise argumendina tõime välja võimaluse vähendada hommikust liikluskoormust linnatänavatele, kuna osa kooliminevatest lastest saaksid kooli spetsiaalse koolibussiga, mitte vanemate autodega,» meenutas Mutli.

Nüüd on tema sõnul esile kerkinud ka kolmas argument, mis kasvatab koolibussi kasutajate arvu. Neid lapsevanemaid, kes saavad endale üldse lubada autoga lapse kooliviimist, on tunduvalt vähemaks jäänud. «Seetõttu koolibuss ongi ainuke hea, toimiv, turvaline ning pealgi veel tasuta lahendus lapse koolisaatmiseks,» lausus abilinnapea.

Keskmiselt kasutas loenduste läbiviimise ajal Viimsi haigla ja Balti jaama vahet sõitvat koolibussi päevas 68 õpilast. Vääna-Jõesuu - Balti jaama koolibussis sõitis 59 õpilast. Väiksem täituvus oli Randvere aedlinna - Balti jaama ning Tabasalu - Balti jaama koolibussidel, mida kasutas keskmiselt vastavalt 46 ja 43 õpilast päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles