Homsest muutuvad Tallinnas bussiliinide sõiduplaanid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mitme bussiliini sõidugraafikud on ringi tehtud seetõttu, et koolilapsed ei hilineks tundidesse ning töötajad jõuaksid õigeks ajaks tööle.


Tallinna transpordiameti teatel muutuvad 1. oktoobrist bussiliinide 1A, 5A, 15, 18, 23, 33, 34A, 51, 60, 67 ja 68 sõiduplaanid. Põhjused muutuste tegemiseks on erinevad.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul sai bussiliin 5A uueks numbriks 6 seetõttu, et liinidel 5 ja 5A ei ole otsest seost. Kui 5.liin sõidab Pirita-Koselt Männikule, siis 5A hoopis Meriväljale.

Peale numbrivahetuse muutub ka 6.liini sõidugraafik, et arvestada koolilaste vajadustega. Asi on nimelt selles, et kui buss hommikuti Merivälja poolt tuli ning paar minuti hiljaks jäi, siis ei jõudnud Pirita ja Merivälja lapsed õigeks ajaks kooli. Seetõttu ongi bussi väljumine Pirita-Koselt endisest varajasemaks nihutatud.

Bussiliini 15 sõiduplaane korrigeeriti sel põhjusel, et Ülemiste keskuses tööl käivad inimesed õigeks ajaks kohale jõuaksid.

Liini 65 sõidugraafik on paksu pahandust tekitanud alates sellest ajast, kui Eesti Raudtee sulges metallaiaga Ülemiste kaubajaama maa-ala Vesse rongipeatuse juures ning Aegviidu rongilt Lasnamäele tööle suunduvad inimesed enam otse üle raudteerööbaste minna ei saanud. Nad pidid hakkama sõitma 65. liini bussiga. Hommikuti jäi aga rongi saabumise ning bussi väljumise vahele vaid loetud minutid.

Harjo sõnul on transpordiamet ja Elektriraudtee jõudnud kokkuleppele, et 65. liini buss hakkab Suur-Sõjamäe tänavale jäävast Orto peatusest Lasnamäe poole väljuma paar minutit hiljem. Siis peaksid rongilt tulijad bussile jõudma.

Talvisele töörežiimile ülemineku tõttu suunatakse bussiliin 23 Kaubamaja peatuse asemel tavapärasele marsruudile autobussijaama. 7. liini bussid talveajal pühapäeviti ei sõida.

Lasnamäe liinidel 60, 67 ja 68 asendatakse nädalavahetustel haagisbussid liigendbussidega, kuna kahe vaguniga haagisbussid on vanemad ning nende ülapidamine suhteliselt kallis. Sõitjatele see mingeid muutusi kaasa ei too.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles