Finantsdirektor: ei ole põhjust Tallinna eelarve puudujäägist rääkida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Tallinna finantsdirektori Katrin Kendra sõnul jääb arusaamatuks, milliste kriteeriumide alusel hindab rahandusministeerium Tallinna finantsolukorda.


Nimelt saatis riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kutse komisjoni istungile, et arutada Tallinna linna rahanduse jätkusuutlikkustteatas Kuku raadio. Rahandusministeeriumi hinnangul olevat Tallinna eelarve puudujääk 627 miljonit krooni ehk ligikaudu kümme protsenti linnaeelarve tulude mahust.

Tallinna linnakantselei finantsdirektor Katrin Kendra ütles Kuku raadio saatele Päevapilk, et ta ei oska öelda, mille pealt ja kuidas rahandusministeeriumi ametnikud linna eelarve puudujääki arvutavad.

Kendra kinnitas, et linna finantsteenistuse andmetel Tallinnal sellist eelarvepuudujääki ei ole. Kendra lisas, et rahandusministeeriumi ametnike puhul on tihti raske aru saada, kas räägitakse reaalsest puudujäägist, defitsiidist või millestki muust, iga mõiste taga on aga erinev sisu.

Finantsdirektor ütles veel, et kolme kvartali seisuga ei ole põhjust öelda, et ees ootab suur eelarvepuudujääk. Suurimat muret valmistab tulumaksulaekumine, ülejäänud laekumised on olnud ootuspärased. Kendra kordas oma varasemat seisukohta, et uusi tegevusi ei saa Tallinn lähiaastateks planeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles