Kristlased korraldavad homoparaadi vastuürituse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta homoparaad Tallinna vanalinnas
Eelmise aasta homoparaad Tallinna vanalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Vastukaaluks homoparaadile korraldavad üks kristlik kogudus ja erakond Eesti Kristlikud Demokraadid (EKD) Tallinnas samal päeval kaks perekonda väärtustavat üritust.

Jõhvis tegutsev kristlik kogudus Uus Põlvkond ning Jõhvi kristlikud demokraadid korraldavad 11. augustil Tallinnas Tammsaare pargis kolm tundi kestva koosoleku, mille eesmärgiks on märgitud perekonna väärtustamine ühiskonnas.

Ürituse üks korraldajatest, EKD juhatuse liige Irina Stelmach täpsustas, et samal ajal on kavas Tallinnas Tornide väljakul veel teinegi üritus, mis on mõeldud lastega peredele.

Kui Tammsaare pargis toimuv koosolek on linnavalitsuses registreeritud, siis teise korraldamiseks vajalik luba on taotlemisel.

Koosolek Tammsaare pargis ja üritus Tornide väljakul algavad kell 13, kaks tundi hiljem algab Tallinna vanalinnas homoparaad.

«See on vastuaktsioon homoparaadile,» kinnitas Stelmach.

Tammsaare pargis toimuval koosolekul jagatakse Stelmachi sõnul teabematerjale ja kutsustakse inimesi osalema Tornide väljakul aset leidval pereüritusel.

Koosolekul väljas olevad loosungid ja plakatid ei ole Stelmachi kinnitusel sõjakad ega ründavad.

«Me ei taha neid [homoseksuaale] kiusata ega solvata,» ütles ta.

Stelmach sõnas, et ürituste korraldajad ei ole nõus katsetega asendada normaalsed peresuhted homoparaadil propageeritavate väärtustega, mis ei ole kooskõlas 4000 aastat vana üldtunnustatud moraaliga.

«Me ei ole nõus Euroopas vohava vasakradikaalse liberalismiga,» ütles ta.

Stelmach kinnitas, et Tornide väljakul korraldatav pereüritus ei ole poliitiline ning mingeid loosungeid või plakateid seal välja ei tooda.

Korraldajatel on Stelmachi sõnul kavas tuua Tornide väljakule batuute ja muid lastele mõeldud atraktsioone ning seal esinevad kristlikku muusikat viljelevad ansamblid.

Stelmach märkis, et Uus Põlvkond ning Jõhvi kristlikud demokraadid on sarnaseid traditsioonilisi pereväärtusi propageerivaid üritusi varem korraldanud Ida-Virumaal.

Tund aega kestev homoparaad algab 11. augustil kell 15 Tallinna vanalinnas Sauna tänavalt, kulgedes mööda Väike-Karja, Suur-Karja, Vana-Posti, Harju ja Kullassepa tänavat raekoja platsile ning sealt edasi mööda Apteegi, Vene ja Viru tänavat tagasi Sauna tänavale.

Tavapäraselt on paraadi rongkäigus osalenud umbes 400 inimest. Seekordsele paraadile ootavad korraldajad ligikaudu 300 inimest, sealhulgas mõndkümmet väliskülalist.

Rongkäiguga soovivad homoseksuaalsed inimesed avaldada toetust inimeste võrdsetele võimalustele ning võrdsele kohtlemisele sõltumata nende soost, vanusest, erivajadustest, usulisest kuuluvusest, rassist ja seksuaalsest orientatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles