Politsei tõrjub homoparaadi vanalinnast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta homoparaad Tallinna vanalinnas
Eelmise aasta homoparaad Tallinna vanalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Politsei arvates ei peaks 11. augustile kavandatud homoparaad toimuma Tallinna vanalinnas ning soovitab korraldajatel leida ürituse läbiviimiseks mõni sobivam koht.

Tuginedes varasemate aastate kogemustele ning vältimaks ürituse läbiviimisega kaasnevaid võimalikke ohte avaliku korra rikkumiste näol soovitas Põhja prefektuur leida ürituse korraldajatel selleks mõni sobivam koht, teatas prefektuuri pressiesindaja Julia Garanža Postimees Online’le.

«Kuna rongkäigus osalejaid on palju, võib selle läbiviimine häirida teiste kodanike põhiseaduslikku õigust vabale liikumisele vanalinna kitsastel tänavatel,» seisab politsei selgituses.

Samuti nõuab politsei homoparaadi korraldajatelt täiendavaid kirjalikke materjale selle kohta, kuidas tagatakse sellel üritusel avaliku koosoleku seadusest ja liiklusseadusest tulenevate kohustuste täitmine.

Seksuaalvähemuste paraadi Tallinn Pride esindaja Lisette Kampus kinnitas Postimees Online´ile, et korraldajad  pole hakanud uut kohta otsima, sest nad ei ole politseilt eitavat vastust saanud.

«Esitasime oma taotluse, kus oli märgitud ära ka rongkäigu marsruut ning ainsana tekitas politseis probleeme Vene tänav, mis on osaliselt autodele avatud,» selgitas ta.

Tema väitel soovitas politsei neil Vene tänavat puudutava liikluskeemi koostamiseks pöörduda Tallinna kommunaalameti poole, mida nad ka tegid. «Minu jaoks on  prefektuuri selline avaldus uudiseks, sest vestlesin politseiga ka täna hommikul ning mulle jäi mulje, et nõutava liiklusskeemi kinnitamisega ei teki probleeme,» ütles Kampus.

Korraldajate esialgse kava kohaselt algab 11. augustil toimuv homoparaad Sauna tänavalt ning liigub läbi Väikse-Karja, Suur-Karja, Harju, Kullassepa, Mündi, Pühavaimu, Vene ja Viru tänava tagasi Sauna tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles