Märt Agu avab Tallinnas tantsuakadeemia

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel noorte tantsupeol oli Märt Agu 7.-9. klasside segarühma üldjuht.
Tänavusel noorte tantsupeol oli Märt Agu 7.-9. klasside segarühma üldjuht. Foto: Liis Treimann

Koreograaf ja tantsupedagoog Märt Agu rajab Tallinna kaasaegse tantsukeskuse, millega luuakse tänapäevased treening- ja esinemisvõimalused nii harrastajatele kui professionaalsetele tantsijatele.

Tallinna Tantsuakadeemia nime kandev tantsukeskus avab uksed 2009. aasta sügisel uues Sakala keskuses, teatas Agu.

Tantsukeskuse loomise eesmärgiks on leevendada praegust olukorda Tallinnas, kus tantsijatel puuduvad kaasaegsed treeningtingimused ja esinemis¬võimalused.

«Tantsijad harjutavad paari-kolmekümne ruutmeetri suurustes ruumides ning esinemiskohti on väga vähe,» märkis Agu, lisades, et samas tantsuhuvilistest Eestis puudust ei tule, mida tõestavad ka äsja lõppenud tantsupidu ning ülipopulaarne Koolitantsu festival.

Tantsuakadeemia väljatöötamisse kaasab Agu mitmed tantsuprofessionaalid nii Eestist kui välismaalt, et rajatav stuudio kõige paremini tantsijate ootustele vastaks.

«Plaanime luua tantsukeskuse, kus antakse algteadmisi nii klassikalisest kui kaasaegsest tantsust igas eas inimestele. Kindlasti hakkame lisaks Eesti tipptegijatele koostööd tegema välistreeneritega,» kommenteeris Agu.

700 ruutmeetri suurusesse tantsukeskusesse tuleb kaks omavahel ühendatavat multi¬funktsionaalset, peeglitega ääristatud saali, mis on varustatud spetsiaalse tantsupõrandaga ning neid saab kasutada ka tantsuetenduste andmiseks.

Lisaks saalidele tuleb keskusesse kolm riietusruumi ning tantsustuudio kontoriruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles