Pihl: munitsipaalpolitsei on Tallinnas vajalik

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei.
Munitsipaalpolitsei. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna linnapeakandidaat Jüri Pihl leiab, et pealinnas korra tagamiseks on munitsipaalpolitsei olemasolu vajalik.

Vastates Kuku raadio saates «Valimisstuudio» küsimusele, kuidas tagaksid sotsid Tallinnas elanike turvatunnet, ütles erakonna esimees Jüri Pihl, et eelkõige on korrakaitse organiseerime riigi ülesanne. «Aga kui kogu aeg toimub kärpimine ja patrullide vähendamine, siis ega see ei jäta mõju avaldamata,» tõdes ta.

«Me ei tahaks riigiga konkureerida, linn on üks osa riigist,» märkis Tallinna linnapeakandidaat. Ta lisas, et samas on oluline kohaliku omavalitsuse panus erinevates koostöö vormides, mis toimib ka praegu.

Saatejuht Ulla Läntsi küsimuse peale, kas munitsipaalpolitsei on Pihli hinnangul siis vajalik, vastas too: «Munitsipaalpolitsei on kindlasti vajalik. Võib-olla me peaksime ainult üle vaatama, millised funktsioonid tal on.» Pihl lisas, et koostööd politseiga tuleb laiendada ja soodustada.

Pihl ütles, et sotsiaaldemokraadid ei kavatse võimule saades kulude kokkuhoiuks Tallinna ööseks pimendama hakata. «Üks Euroopa pealinn peab ikkagi olema valge ja tuledes, aga peab vaatama, kuidas me saame seda säästlikumalt teha,» ütles ta.

«Asju tuleb paremini organiseerida, mitte rohkem kulutada,» rõhutas Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles