Kadriorus avab uksed lastemuuseum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastemuuseumi hoone Kadrioru pargis.
Lastemuuseumi hoone Kadrioru pargis. Foto: Peeter Langovits.

Ülehomme, 25. septembril avatakse Kadriorus lastemuuseum Miia-Milla-Manda. Tegemist on Tallinna linnamuuseumi filiaaliga, mis loodud lastele vanuses 3 - 11 aastat. Lapsed on avatavasse muuseumi oodatud koos vanematega.


Miia-Milla-Manda on teemamuuseum, mille väljapanekud on mängulised, võimaldades lastel teadmisi omandada vahetu kogemuse ja emotsioonide kaudu. Teemad hakkavad muuseumis vahetuma.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul pakub avatav lastemuuseum põnevat tegevust ja avastamisrõõmu igale mudilasele ja lastevanematelegi. Uudne on see, et lapsed saavad väljapandud esemetega mängida ja pea kõike oma käega katsuda.

Ebatavaline ja lastepärane nimi leiti muuseumile 1930. aastate lõpul «Looduse» raamatusarjas ilmunud lasteraamatust. Tallinna linnamuuseumi direktori Maruta Varraku sõnul otsiti sobivat nime kaua.

«Tahtsime, et see poleks päris tavaline nimi,» ütles Varrak. «Raamatus on väike Miia-Milla-Manda uudishimulik, leidlik ja sõbralik tegelane, just nagu meie uue muuseumi külalisedki. Samas kannab see nimi endas ka muuseumihoonele omast ajastuhõngu.»

Omanäolise arhitektuuriga ühekorruseline lahtise sammaskäiguga hoone aadressil Koidula 21a valmis 1937. aastal Kardioru lastepargi peapaviljoniks. Nõukogude ajal tegutses majas spordikool ja raamatukogu. 2003. aastal võeti miljöö- ja arhitektuuriväärtusega hoone muinsuskaitse alla. 2007. aastal alustati Tallinna kultuuriväärtuste ameti toetusel maja renoveerimist. Sisekujunduse muuseumile tegi Maile Grünberg.

Muuseum Miia-Milla-Manda on lahti iga päev, välja arvatud esmaspäev. Kella 10 - 12 on kavas ettetellimisel pakkuda temaatilisi muusemutunde kooliklassidele ja lasteaiarühmadele. Kella 12 - 18 on muuseum avatud kõigile külastajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles