Lastestaadioni jäähalli ehitus saab algtõuke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine lastestaadion Suur-Ameerika tänaval.
Endine lastestaadion Suur-Ameerika tänaval. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavalitsus volitab abilinnapea Taavi Aasa alla kirjutama linna, sihtasutuse Lastestaadioni Jäähall ja Suur Ameerika Jäähalli OÜ vahel sõlmitava ühiste kavatsuste protokollile.


Sellega võib uuesti liikuma hakata mõne aasta eest bürokraatiasse takerdunud plaan ehitada Suur-Ameerika tänava äärde jäähall.

Nimelt kehtestas linn 2000. aastal Veetorni, Suur-Ameerika ja Tuvi tänavate vahelise maa-ala detailplaneeringu, mis ei võimalda ehituskeelu ala ületamata Suur-Ameerika 14 kinnistule täismõõtmetes jäähalli ehitamist.

Seetõttu ei andnud linnaplaneerimise amet paari aasta eest sinna kavandatud jäähallile ehitusluba, sihtasutus Lastestaadioni Jäähall aga vaidlustas keeldumise kohtus. Selleks, et nüüd asjad jälle liikuma saada, tuleb koostada uus detailplaneering ning muuta linna ja sihtasutuse vahel sõlmitud Suur-Ameerika 14 kinnistu hoonestusõiguse lepingu tingimusi.

Praeguseks on ette valmistatud eelnõu lastestaadioni krundile uue detailplaneeringu koostamise algatamiseks. Samuti on osapooled kokku leppinud vajaduses muuta hoonestusõiguse lepingu tingimusi.

Ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamine ongi esimene samm protsessis, mille eesmärk on lõpetada kohtuvaidlus ning kõrvaldada täismõõtmetes jäähalli rajamise ees seisvad juriidilised takistused.

Kuna senised läbirääkimised on toimunud abilinnapea Taavi Aasa eestvedamisel, siis annabki linnavalitsus just talle volitused ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles