5-aastane tüdruk leiti üksi garaažist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev tüdruk.
Nuttev tüdruk. Foto: Corbis / Scanpix

Möödunud nädalal leidis lapse nuttu kuulnud möödakäija Tallinnas Sõpruse puiestee garaažist 5-aastase lapse, kes väitis, et elabki seal koos emaga.

Politsei sai 16. septembri varahommikul kella 6 ajal väljakutse, milles inimene teatas, et kuulis Sõpruse puiesteel asuvate garaažide juures lapse nuttu ning leidis garaažiboksist üksinda väikese tüdruku.

Kohal käinud politseipatrull viis tüdruku laste turvakodusse.

Tallinna laste turvakeskuse juhataja Erki Korpi sõnul rääkis Lilleküla varjupaika viidud laps, et ta elaski koos emaga seal garaažis, kuid ema ei olnud eelmisel päeval koju tulnud. Algul väitis laps end olevat 6-aastane, õhtul, kui uuesti küsiti, ütles ta aga oma vanuseks 3 aastat. Alles hiljem selgitas politsei välja, et tüdruk on 5-aastane.

Tüdruk teadis oma eesnime, kuid perekonnanime mitte. Samuti ei mäleta ta, et oleks kunagi kusagil mujal elanud. Lõunasöögilauas ta sooja toitu ei puutunud, küll aga sõi isukalt leiba. Lapsel puuduvad ülemised esihambad, millest näib, et kogu suuhügieen on olnud väga puudulik, hammastel on tugev kaaries. Sotsiaalselt on laps väga mahajäänud, värve ei tunne ja kõne on katkendlik. Samas mängib ta hoolega mänguasjadega, näiteks teeb mängult süüa, pakub kohvi.

«Täna on teada, et väikse lapse ema on 25-aastane naine, kes väitis politseile, et nad seal garaažis ei ela. Naine tunnistas ka politseile, et tarvitab narkootikume,» sõnas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva Postimees.ee'le.

Juhtumiga tegeleb edasi Tallinna linna sotsiaalhoolekanne, kes selgitab välja perekonna olukorra ning selle, millistes tingimustes laps elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles