Tallinn loob prügiveo korraldamiseks linnafirma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteinerid.
Prügikonteinerid. Foto: Sille Annuk.

Tallinna linn kavatseb jäätmeveo ja tänavapuhastuse hindade ning teenuse kvaliteedi ühtlustamiseks luua munitsipaalettevõtte.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul näitas AS PricewaterhouseCoopers Advisorsilt tellitud analüüs, et praeguses olukorras oleks otstarbekas luua Tallinnas jäätmeveo ja tänavapuhastuse olukorra parandamiseks munitsipaalettevõte, mis sekkuks prügimajanduse ja tänavapuhastuse korraldamisse ilma oma infrastruktuuri loomata.

«Tahame luua organisatsiooni, mis võtab enda peale korraldusliku poole, sõlmib klientidega lepingud, paneb paika reeglid, töötab välja marsruudid ja ostab riigihanke korras sisse ainult transporditeenust. Selline korraldusliku poole enda peale võtmine lahendab praegused probleemid - tagab õiglase ja ühtse hinna ning kvaliteedi,» rääkis Boroditš Pealinnale.

Praeguse hindade ebaühtluse näiteks tõi abilinnapea Põhja-Tallinna, kus ühel pool Sõle tänavat, Pelguranna-Kopli piirkonnas, maksab 240-liitrise jäätmemahuti tühjendamine 40 krooni ja 800-liitrise mahuti tühjendamine 91 krooni. Teisel pool Sõle tänavat, Kalamaja-Paljassaare piirkonnas, maksab samade mahutite tühjendamine vastavalt 83 ja 137 krooni.

Ka on jäätmevedajate pakutavate lisateenuste hinnad sageli põhjendamata ja ebaproportsionaalselt kõrged võrreldes põhiteenusega. Näiteks mõnel vedajal ületab mahuti renditasu tühjendamise tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles