Elektriautod saavad Vabaduse väljakule tasuta laadimiskoha

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli elektriauto Ampera.
Opeli elektriauto Ampera. Foto: THOMAS LOHNES/AFP

Homme avatakse Tallinnas Vabaduse väljaku maa-aluses parklas Eesti esimene avalik elektriautode laadimiskoht.

Tegemist on üleeuroopalise säästvatele liikumisviisidele pühendatud nädala lõpuüritusega.

Vabaduse väljakul saavad Eestis praegu registreeritud elektriautod parkida aasta jooksul tasuta ning linn tasub parklas ka nende akude laadimiseks kuluva elektri eest.

Homme kell 15 elektriautode laadimiskohta avav Tallinna linnapea Edgar Savisaar meenutas, et Tallinnas on elektriautodele parkimine tasuta. «Tallinn kavatseb teha elektriautode laadimiskohad kättesaadavaks ka teistes parklates ning arvestada elektrisõidukite laadimiskohtade rajamisega juba uusehituste planeerimisel,» lisas Savisaar.

Savisaare nimetas «rohelise» transpordi propageerimise peamiste põhjustena lisaks globaalsele fossiilkütuste varude ammendumisele ja kliimasoojenemisele ka Tallinnas õhusaaste ja müra vähendamist.

Samuti avaldas linnapea lootust, et Eesti ettevõtjad koostöös omavalitsuste ja riigiga suudavad kiiresti kasvaval elektriautode turul leida oma rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles