Elamispinna ootel on ligi 200 lastekodus kasvanud noort

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kui eelmisel aastal anti endistele lastekodukasvandikele üürile 26 munitsipaaleluruumi, siis tänavu vaid kaheksa, Tallinna linnavaraameti andmeil on elamispinna ootel veel ligi 200 vanemateta kasvanud noort.

Kuigi kohalikud omavalitsused peavad lastekodudest lahkuvad noored kindlustama elamispinnaga, ootab Tallinna lastekodu Maarjamäe keskuses kasvanud Mihhail seda juba aastaid - ikka järjekorras kolmas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinn on ehitanud küll hulgaliselt munitsipaalmaju, kuid lastekodulastest on seal löögile pääsenud vähesed. Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on munitsipaalkorteritele kaks eraldi järjekorda - ühes ootavad kortereid noored ja linnale vajalikud töötajad, teine järjekord on aga niiöelda sotsiaalsetele abivajajatele, sealhulgas ka lastekodulastele - kokku tuhat inimest.

«Lastekodulapse probleeme püüame lahendada nii ruttu kui võimalik, aga oma võimaluste piires. Kui kaua nad ootama peavad, see sõltub olukorrast ja sõltub, kui palju on lastekodulaps ise olnud võimeline probleemi lahendama,» selgitas Võrk.

Linn loodab, et probleem saab leevendust Raadiku elurajooni valmimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles