Kesklinna valitsus otsib Raekoja platsile jõulukuuske

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuusk Raekoja platsil.
Jõulukuusk Raekoja platsil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Kesklinna valitsus otsib Raekoja platsile sobivat paarikümne meetri kõrgust jõulupuud.


Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul tuleb kuuse otsinguid alustada aegsasti, et jõulukuul rõõmustaks linlasi kõige kaharam ja sihvakam puu, vahendas Raepress.

Kesklinna valitsus ootab kuni 26. oktoobrini pakkumisi (foto, asukoha kirjeldus, kuuse kõrgus, maaomaniku kontaktandmed) ning teeb seejärel valiku, arvestades kuuse välimust ja hinda.

Jõulupuu peab olema vähemalt 18-20 meetri kõrgune, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama lagedal hästi ligipääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast. Kuuse lähedal ei tohi olla elektriliine, mis võivad takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel.

Kuuske võivad pakkuda maaomanikud või peab pakkujal olema maaomaniku kirjalik luba. Jõulupuud võivad pakkuda ka ettevõtted koos vajalike sissesõidulubade vormistamise, kuuse paigaldamise, hilisema mahavõtmise ja jääkide äraveo teenuse hinnapakkumisega.

Kuusk püstitatakse Raekoja platsile 23. novembriks. Esimese advendi küünal süüdatakse jõulupuul 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles