Pirita sai üldplaneeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM08: PIRITA RAND  :TALLINN,EESTI, 25JUL08.
Inimesed ujuvad hoolimatta punasest lipust rannavalve tornis
rp/FOTO RAIGO PAJULA/POSTIMEES
TLNPM08: PIRITA RAND :TALLINN,EESTI, 25JUL08. Inimesed ujuvad hoolimatta punasest lipust rannavalve tornis rp/FOTO RAIGO PAJULA/POSTIMEES Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna linnavolikogu kehtestas täna Pirita linnaosa üldplaneeringu.


Sellega said lõpu vaidlused, mis on ligi kümme aastat planeeringu menetlemist saatnud.


Täna kehtestatud üldplaneeringu määratleb Pirita ülelinnalise tähtsusega puhkepiirkonnana ja valdavalt madala tihedusega elamute alana.

Pirital tohib ehitada ainult kuni kolmekorruselisi korterelamuid ja neidki vaid valitud kohtadesse magistraalteede ääres.

Üldplaneering paneb paika uute lasteasutuste kohad, tagab kaubandus- ja teenindusvõrgu ning Pirita supelranna, jõeoru, Kloostrimetsa ja Lillepi pargi arendamise üldkasutatavate puhkealadena.

Üldplaneeringut volikogu ees tutvustanud abilinnapea Taavi Aas meenutas, et üldplaneeringu koostamine sai alguse juba eelmisel sajandil ja arenes kümmekonna aasta vältel demokraatliku protsessina koostöös linnaosa valitsuse, halduskogu ja elanike esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles