Turvameest hammustanud vorstiröövlile mõisteti reaalne vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuvorstid
Suitsuvorstid Foto: AFP / Scanpix

Harju maakohus mõistis teisipäeval reaalse vangistuse noorele naisele, kes üritas tänavu kevadel Tallinnas poest vorsti näpata ning hammustas teda takistama tulnud turvameest.

Kohus mõistis 24-aastase Julia Balakina süüdi röövimises ning karistas teda lühimenetluse korras kaheksakuulise vangistusega. Lisaks pööras kohus reaalselt täitimisele varasema kuriteo eest määratud tingimisi karistuse ning kokku sai Balakina kaheksa kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse. Naise karistusaja alguseks luges kohus 22. aprilli, kui ta kinni peeti.

Süüdistuse järgi pani varem korduvalt vargustega politseile vahele jäänud Balakina järjekordse kuriteo toime 22. aprillil, kui läks kella 13.20 ajal Telliskivi tänaval asuvasse Säästumarketisse ning üritas varastada kümme latti suitsuvorsti kokku 555 krooni väärtuses. Kuritöö jäi naisel siiski lõpule viimata, kuna turvamees märkas tema tegevust.

Balakina ei jätnud jonni ja juba neli tundi hiljem läks samasse kauplusesse tagasi ning seekord üritas varastada juba 13 latti suitsuvorsti. Taas sekkus turvamees, kellele naine seekord kallale tungis. Balakina hammustas turvatöötajat käest ning lõi kiviga pähe, tekitades kannatanule füüsilist valu.

Politsei alustas Balakina tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust, mille kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse röövimise katses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles