Pangaröövis kahtlustatav mees oli endine pangatöötaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meest võisid kuritööle ahvatleda kasiinokülastustest tingitud rahamured.
Meest võisid kuritööle ahvatleda kasiinokülastustest tingitud rahamured. Foto: Liis Treimann

Pangaröövis kahtlustatavana septembri alguses kinni peetud mees oli kaitseliitlasest endine pangatöötaja, keda võis esmastel uurimisandmetel kuritööle ajada sagedaste kasiinokülastustega kaasnenud rahamured.


Põhja ringkonnaprokuratuuri andmetel pole 9. septembril vahi alla võetud 40-aastane Priit tavapärane kurjategija, kuna elas varem seadusekuulekat elu, oli kriminaalkorras karistamata ning politsei huviorbiiti polnud sattunud.

Mehe korralikust taustast annavad märku tõigad, et ta oli Kaitseliidu liige, omas relvaluba ning seaduslikku relva ja oli näiteks varem töötanud ka Sampo pangas ehk asutuses, mida ta kahtlustuse kohaselt hiljem röövima läks.

Mees ise on eeluurimise algfaasis pangaröövi eitanud ning seetõttu pole uurijad temalt kuriteo motiivide kohta selgitusi saanud. Küll aga viitavad uurimisandmed Priidu suurele huvile hasartmängude vastu. Nimelt oli mees pealinna kasiinodes sage külaline ning kuna tal puudus viimasel ajal ka kindel sissetulek, tekkisid võlgnevused väikelaene pakkuvate krediidiasutuste ees.

Kui ametlikult on praegu Priidule esitatud kahtlustus vaid tänavu 11. augustil Põhja-Tallinnas Kari tänaval toimunud pangaröövis, siis prokuratuur ja politsei peavad võimalikuks, et mehe hingel võib olla enamus viimasel ajal Tallinnas toimunud panga- ja kasiinorööve.

«On alust arvata, et kahtlustatav võib olla seotud enam kui 10 kasiino- ja pangarööviga, kuid tõendite kogumine selle kohta alles käib,» jäi Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik napisõnaliseks.

Küll aga on prokuratuur avaldanud, et Priidule saadi jälile tänu DNA-tõendi analüüsimisele.

Põhja prefektuuri töötajad pidasid Priidu kinni 7. septembril ning kaks päeva hiljem võttis Harju maakohus ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. Meest kahtlustatakse selles, et ta sisenes 11. augustil kella 12.16 paiku Kari tänaval asuvasse Sampo panga kontorisse ning röövis sealt nägu varjates ja relvaga ähvardades ligi 35 000 krooni.

Röövimise eest näeb seadus karistusena ette 3-15-aastase vangistuse, tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest on karistusena ette nähtud rahaline karistus või vangistus kuni kolme aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles