Savisaar jagab kartuleid ja puid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos toimetulekutoetusega saab hädaline õiguse ka tasuta jagatavatele küttepuudele ja kartulitele.
Koos toimetulekutoetusega saab hädaline õiguse ka tasuta jagatavatele küttepuudele ja kartulitele. Foto: Raepress

Vabaduse väljakule oli täna laotud ümmargune puuriit ja kuhjatud mitu tonni kartulit. Pool kolm tuli linnapea Edgar Savisaar koos abilinnapea Merike Martinsoniga, et anda teada abivajajatele talvekartuli ning küttepuude jagamisest.


Puu- ja kartuliabi on ette nähtud tänavu toimetulekutoetust saanud peredele. Kuni 20. oktoobrini saavad niisugused pered end linnaosade hoolekandeosakondades abi saamiseks arvele võtta.

Martinson ütles, et iga end registreerinud pere saab 40 kilo talvekartulit ning soovi korral kaks ruumimeetrit küttepuid. Nii kartulid kui küttepuud viivad inimestele koju kätte tarnijad ise. Linn sellega tegelema ei hakka.

Martinson kinnitas, et kartulit varutakse nii palju, et seda jätkuks 2000 perele, puid aga läheb tõenäoliselt vaja kuni 200 perel. Kartulite ostmine talupidajatelt ning kojuvedu läheb linnale maksma 400 000 ning abivajajate küttepuudega varustamine 240 000 krooni. Seega tuleb kokku välja käia 640 000 krooni. See raha tuleb Tallinna reservfondist.

Lihtmenetlusega riigihanke küttepuude ning kartulite tarnija leidmiseks korraldab linna sotsiaal- ja tervishoiuamet. Pakkumisi saab teha septembri lõpuni.

Ameti juhataja Vahur Keldrima kinnitas, et linn ostab tarnijalt kartulit hinnaga viis krooni kilo, küttepuid aga 600 krooni ruumimeeter. Puud peavad olema kuivad, lõhutud 30 sentimeetri pikkused halud.

Oktoobri ja novembri jooksul saavad Tallinna abivajajad küttepuud ja talvekartuli kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles