Hõbemägi: Lužkovi ja Savisaare sarnased teod

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnapea Juri Lužkov tänavu kevadel toimunud laupäevakul.
Moskva linnapea Juri Lužkov tänavu kevadel toimunud laupäevakul. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Moskva linnapea Juri Lužkov käituvad sarnaselt. Nii on mõlemad linnapead oma valdustesse püstitanud lemmikskulptori kujusid.

Rääkides Tallinna linnapea Edgar Savisaare visiidist Moskvasse, võrdles ajakirjanik Priit Hõbemägi tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» kahe linnapea tegevust ning leidis mitmeid sarnasusi.

«Lužkov ei lasknud Moskvas ära kaotada sissekirjutust, öeldes, et linna infrastruktuur ei kannata migrante välja,» rääkis Hõbemägi. Sama asja eest on võidelnud ka Savisaar, väites, et linn ei jõua pakkuda teenuseid neile, kel pole sissekirjutust.

«Moskva on täis Lužkovi lemmikkujuri Zurab Tsereteli jubedaid kujusid, nii nagu on Tallinnas Tauno Kangro kujud,» tõi ajakirjanik järgmise võrdluse.

Kui Lužkovi abikaasa on Venemaa pealinna üks suurimaid kinnisvaraomanikke, siis Savisaarel tegeleb kinnisvaraga tema poeg.

Nii Lužkov kui ka Savisaar armastavad Hõbemäe sõnul meediat. Kui Lužkovil on Moskva televisioon ja raadio, mida ta rahastab linnakassast, siis Tallinnas töötab Savisaare huvides linnatelevisioon.

Moskva linnapea oli pikka aega Vladimir Putini pooldaja ja soosik. «Savisaar oma viletsa Rahvaliidu paktiga üritas Arnold Rüütli varjus hästi elada, aga ei tulnud välja,» lisas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles