Savisaar: mulle on sõnad suhu pandud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Scanpix/Presshouse

Moskvast tagasi koju Tallinnasse jõudnud linnapea Edgar Savisaar väljendas muret seoses Eesti meedias avaldatud tõlgendusega, justkui oleksid partei Ühtne Venemaa juht Boriss Grõzlov ning Savisaar kooskõlastanud kahe riigi ajalookäsitlusi.

«Kui Eestis on veel jäänud vähegi ausaid ajakirjanikke, siis saavad nad aru küll, et minu suhu on pandud sõnad, mis mulle ei kuulu,» ütles Savisaar Raepressi vahendusel.

«Mina küll ei pea õigeks Mart Laari ajalookontseptsiooni ega kuulu selle pooldajate hulka. Arvan, et järeldused Teise maailmasõja kohta on Euroopas tõesti juba ammu paika pandud, ning neid ei ole põhjust revideerida,» ütles Edgar Savisaar.

Interfax vahendas täna Venemaa võimupartei Ühtse Venemaa fraktsiooni pressiteenistuse väidet, et Grõzlov ja Savisaar väljendasid oma kohtumisel arvamust, et ajaloo, sealhulgas Teise maailmasõja ajaloo ümberhindamine on lubamatu ja koos hakatakse karmilt tõkestama katseid võrdsustada fašism ja Nõukogude Liidus olnud režiim.

Raepressi teatel pidas Grõzlov kohtumisel tähtsaks ka mõlemas riigis ühtemoodi mõistetavate positsioonide kujundamist ajaloolise mälu küsimustes. Ta väljendas muret, et Euroopas ei tekiks tendentsi hakata ümber hindama Teise maailmasõja ajalugu.

Kohtumisel Moskva linnavõimudega tõstis Juri Luzkov üles küsimuse fašistliku liikumise tekkimisest Venemaal ja sellega seotud ohtudest. Rohkem neid teemasid kohtumistel ei käsitletud, rõhutas Raepress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles