Edgar Savisaar kohtus Boris Grõzloviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Täna kohtus Tallinna delegatsioon eesotsas Edgar Savisaarega Moskvas Jedinija Rossia (Ühtne Venemaa) juhtide, Venemaa riigiduuma esimehe Boris Grõzlovi ning riigiduuma välissuhete komitee esimehe Konstantin Kossatšoviga.


Jätkusid ka läbirääkimised Moskva linnapea Juri Lužkoviga. Lepiti kokku edasise koostöö suhtes nii Moskva ja Tallinna kui Keskerakonna ja Jedinija Rossija vahel. Moodustatakse kahe partei ühised töörühmad, et leida võimalusi edasiminekuks riikide majandussuhetes. Nenditi, et kahe riigi vaheline koostöö majanduses vajab uut impulssi tupikust väljatulekuks.

Savisaar tõstatas küsimused koostööst transiidi vallas ning vajadusest avada Venemaa suurlinnade turud Eesti põllumeeste toodangule. Samuti märgiti, et on vaja rohkem koostööd teha piiriäärsete alade elanike huvides, taastades nendele lihtsustatud piiriületamise korra.

Moskva delegatsioon külastab Tallinna 30. septembril, kui Lasnamäel avatakse patriarh Aleksius II mälestusele põhendatud väljak.

Moskva linnapea Lužkov andis Savisaare ja teda saatva delegatsiooni auks piduliku lõuna. Tallinna delegatsioon saabub Eestisse täna õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles