Tallinna volikogu tegi Sõle gümnaasiumist põhikooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõle gümnaasium
Sõle gümnaasium Foto: kooli kodulehekülg

Seoses õpilaste arvu vähenemisega on Sõle Gümnaasium 1. septembrist alates tänase Tallinna linnavolikogu otsuse kohaselt põhikool.

Sel õppeaastal on Sõle Gümnaasiumi 1.-9. klassis 305 õpilast, teatas linnavolikogu pressiteenistus. Gümnaasiumiosas õpib 17 õpilast, kes kõik käivad lõpuklassis, sest viimasel kahel õppeaastal ei ole selles koolis kümnendat klassi avatud.

Tegevuse ümberkujundamiseks tegi hoolekogu toetusel taotluse kooli direktor. Tallinna linnavolikogu avalike suhete nõuniku Ester Šanki sõnul on ka personal ja lapsevanemad kavast teadlikud.

Enamus gümnaasiumiõpetajaid jätkab tööd põhikoolis.

Sõle Gümnaasium on Tallinna 8. Keskkooli õigusjärglane, viimane loodi omakorda Tallinna 17. 8-klassilise kooli reorganiseerimisega 1973. aastal. 4. septembrist 1998 kandis kool Sõle Gümnaasiumi nime.

Ühtlasi otsustas volikogu kujundada 1. septembrist kahest lasteaed-algkoolist ümber lasteaiad. Tallinna Paekaare lasteaed-algkoolist saab lasteaed Kirsike, Tallinna Magdaleena lasteaed-algkoolist saab Magdaleena lasteaed.

Paekaares on üheksa lasteaiarühma 177 lapsega ja kolm algklassi 54 õpilasega. Sügisel esimest seal klassi ei avatud.

Magdaleena kolmes klassis õpib 40 õpilast; neist teises klassis 12, kolmandas 15 ja neljandas 13 õpilast. Kolmes lasteaiarühmas käib kokku 68 last. Esimest klassi sügisel ei avatud.

Abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et lasteaiaks ümberkujundamise järel tagatakse õpilastele võimalus jätkata õpinguid teistes ümbruskonna koolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles