Tallinna õpilased: koolid pole poliitika tegemise koht

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Õpilasesinduse logo.
Tallinna Õpilasesinduse logo. Foto: Tallinna Õpilasesindus

Tallinna Õpilasesinduse esimees Daniel Sepp avaldas nördimust, et noorte varivalimiste projekt on kistud valimisvankri ette.

«Toetame varivalimiste projektis välja toodud põhimõtteid ja väärtuseid, kuid leiame, et poliitpropaganda (mille eesmärk on mõjutada noorte edasisi valikuid) viimine koolidesse on lubamatu,» sõnas Daniel Sepp.

Tegevpoliitikute osalemine vahetult enne kohalikke valimisi koolides aset leidvates debattides rikuks alles välja kuulutatud koolirahu.

Tallinna õpilased peavad mõistlikuks viia varivalimised läbi valimiste vahelisel ajal, mil puudub varjatud reklaami ja mõjutamise oht.

«1. septembril Rakveres isamaaliitlasest haridusminister Tõnis Lukase osalusel välja kuulutatud koolirahu püüdlus on muu hulgas koolielu sõbralikuks ja sallivaks muutmine ning ühtekuuluvuse suurendamine. On kahetsusväärne, et kogu praegune meediakampaania sai alguse ühe sama erakonna noorpoliitiku erapoolikust arvamusavaldusest, mis on rikkunud ära hea ettevõtmise,» kahetses Daniel Sepp.

Tallinna Õpilasesindus on seisukohal, et ühtegi suppi ei sööda nii kuumalt kui ta keedetakse ning toetab ettepanekut võtta aeg maha. Oluline on anda kõigile noortele võrdne võimalus hääletada ning projekt põhjalikult ette valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles