Tallinna linnavolikokku kandideerib 1000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu saali peab pärast valimisi ära mahtuma 79 saadikut.
Tallinna linnavolikogu saali peab pärast valimisi ära mahtuma 79 saadikut. Foto: Priit Simson.

Erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid on seadnud Tallinna volikogu valimistele üles kokku täpselt 1000 isiku kandidatuuri.


Erakondade ja valimisliitude ning üksikkandidaatide järjestus selgub homme kell 10 hommikul linna valimiskomisjoni korraldataval loosimisel linnavalitsuse saalis.

Kõige rohkearvulisemalt on Tallinna linnavolikogu valimistel esindatud Keskerakond, kelle valimisnimekirjas on 298 inimest. IRLi nimekirjas kandideerib 184, Reformierakonnas 110 ning Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas 109 inimest.

Erakond Eestimaa Rohelised on valimistel välja pannud 89 ning Eesti Kristlikud Demokraadid üheksa kandidatuuri. Lisaks erakondadele on avaldanud soovi linnavolikogu valimistel kandideerida neli valimisliitu ja 13 üksikkandidaati.

Tallinna linnavolikokku valitakse 18. oktoobril 79 saadikut. Vastavalt linnaosade arvule ja nende piiridele on Tallinn jagatud kaheksaks valimisringkonnaks. Haaberstist valitakse linnavolikokku üheksa, Kesklinnast kümme, Kristiinest kaheksa, Lasnamäelt 16, Mustamäelt 11, Nõmmelt üheksa, Piritalt kuus ja Põhja-Tallinnast kümme saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles