Kohus vahistas pangaröövis kahtlustatava mehe

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo panga esindus Tallinnas.
Sampo panga esindus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Harju maakohus vahistas täna Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel mehe, keda kahtlustatakse 11. augustil Tallinnas toime pandud pangaröövis.

40-aastast Priitu kahtlustatakse selles, et ta sisenes 11. augustil kella 12.16 paiku Kari tänaval asuvasse Sampo panga kontorisse ning röövis sealt nägu varjates ja relvaga ähvardades sularaha ligikaudu 35 000 krooni.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid kahtlustatava kinni esmaspäeval. Täna taotles prokurör kohtult tema vahistamist, kuna vabadusse jäädes võib kahtlustatav jätkata kuritegude toimepanemist ja pakku minna. Kohus rahuldas selle taotluse.

«Priidu DNA analüüsimine annab alust teda kahtlustada ka muudes analoogilistes kuritegudes, lisaks leiti tema valdusest kaks tulirelva, millest üks oli ebaseaduslik,» ütles Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg.

«Kuigi kahtlustatav on varem karistamata, on sellised kuriteod piisavalt tõsised tema vahi alla võtmiseks,» lisas prokurör.

«Relvataolise esemega ähvardades ning maskiga nägu varjates toime pandud röövide avastamine on hetkel üks kriminaalpolitsei prioriteete,» märkis Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht vanemkomissar Reimo Raivet.

«Selliseid ettevalmistatud kuritegusid paraku üleöö lahendada ei ole võimalik ning täna saamegi rääkida pikaajalise ning põhjaliku töö tulemusest.»

Röövimise eest näeb seadus karistusena ette 3-15-aastase vangistuse, tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest on karistusena ette nähtud rahaline karistus või vangistus kuni kolme aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles