Tallinn tõstab laste huvi-ja sporditegevuse toetust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemad peavad üha enam valima: kas jääda ellu või maksta oma laste treeningute eest.
Vanemad peavad üha enam valima: kas jääda ellu või maksta oma laste treeningute eest. Foto: Egert Kamenik

Tallinna linnavalitsus eraldas oma tänasel istungil reservfondist 450 000 krooni laste huvi- ja sporditegevusega seotud kulutuste osaliseks hüvitamiseks ning ühtlasi kavatseb linn tõsta nende kulutuste hüvitamise piirmäära.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on majanduslangusest tingituna tänavu lastega peredel toimetulekuga raskusi ning väga paljud ei suuda ilma linnapoolse toetuseta võimaldada lastele huvi- ja spordiringide töös osalemise jätkamist, teatas Raepress.

«Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet jaotab eraldatud summa linnaosade valitsustele vastavalt toimetulekuraskustes perede laste arvule,» ütles Martinson. «Linnaosade valitsuste hoolekandeosakonnad otsustavad esitatud avalduste põhjal, kellele ja kui palju ülalnimetatud määruse regulatsiooni alusel toetust makstakse.»

Abilinnapea märkis, et linnavalitsus on ühtlasi ette valmistamas eelnõu, millega tõuseb laste huvi- ja sporditegevusega seotud kulutuste ja erakorraliste väljaminekute osalise hüvitamise piirmäär ühele isikule 2000 kroonilt 3000 kroonile aastas.

Linnaosade valitsuste tänavuse I poolaasta aruande järgi on 373 õpilast toimetulekuraskustes peredest, kuid eeldatavalt võib see arv suureneda. Arvestuslikult on käesoleva aasta lõpuni hüvitamiseks vaja 450 000 krooni.

«Võiks öelda, et see on juba pool sammu õiges suunas ja kinnitus sellest, et avalikkuse surve on olnud veidigi tulemuslik, sest teises poolaastas laste huvitegevuseks ettenähtud vahendite vähendamine poole võrra paneb väga raskesse olukorda nii spordiklubid kui lapsevanemad,» tõdes keskerakondliku linnavalitsuse otsuse kohta Reformierakonna linnapeakandidaat ja Riigikogu aseesimees Keit Pentus.

Ta lisas, et toimetulekuraskustes peredele sporditegevuseks lisavahendite eraldamine leevendab seda olukorda pisutki. «Õiglane oleks muidugi, kui linn taastaks kogu poole aasta pealt ära võetud laste huvi- ja spordiringide toetamise rahalise taseme ja jätaks selle asemel näiteks katki sel nädalal taasalanud Tallinna telesaate tegemise,» märkis Pentus.

Pentuse sõnul ootab Reformierakond ka juulikuus välja antud haridusameti käskkirja tühistamist, millega linnavalitsus vähendas 2010. aastal lasteaedade rahastamist 25 protsendi võrra. «Olen kindel, et see otsus võetaks tallinlaste poolt väga soojalt vastu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles