Botaanikaaed saab troopilise vihmametsa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud Tallinna botaanikaaias toimunud kalade näitusel.
Pilt on tehtud Tallinna botaanikaaias toimunud kalade näitusel. Foto: Toomas Huik

Tallinna Botaanikaaias alustatakse põhjapoolse kasvuhoone ehitust, kuhu on kavas rajada troopilise vihmametsa ekspositsioon. Vihmametsa kolivad ka troopilise vööndi liblikad ja linnud.


Rajatav troopikamaja võimaldab suurendada taimede arvu veerandi võrra ning parandada erinevate kliimavöötmete taimekollektsioonide eksponeerimis- ja hoiuvõimalusi, teatas Raepress.

Täiendavalt rajatakse botaanikaaeda vihmametsa kollektsioon. Troopilise vihmametsa klaashoonesse on projekteeritud ka troopilist vihma imiteeriv kastmisseadeldis, mis on troopikataimedele eluks hädavajalik ja mis pakub külastajatele unustamatuid elamusi.

Tallinna Botaanikaaia põhjapoolse kasvuhoone ehitust toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus 9,2 miljoni krooniga. Esialgsete kavade kohaselt peaks uus troopikamaja valmima 2010. aasta septembriks.

Tallinna Botaanikaaia troopikamaja ehitamiseks kuulutati välja riigihange, mille võitis ühispakkumuse esitanud Merko Ehituse AS ja Merko Tartu AS. Hanke maksumuseks kujunes 14, 2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles