Tongipüstoliga juveelipoodi röövinud noormehed mõisteti süüdi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foorumi keskuses asuv kella- ja ehetepood pärast röövi.
Foorumi keskuses asuv kella- ja ehetepood pärast röövi. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus mõistis süüdi tänavu kevadel Tallinnas Foorumi kaubanduskeskuses tongipüstoliga juveelipoodi röövinud kolm noormeest, kellest ühel tuleb nüüd aastateks trellide taha minna. Teisi karistati osaliselt reaalse vangistusega.

Süüdistuse kohaselt röövisid 21-aastane Erik Sipjagin, sama vana Erkki Lainevool ning 22-aastane Artur Toompuu tänavu 30. märtsil Tallinna kesklinnas Foorumi keskuses asuvat Goldtime'i juveelikauplust, selgub kohtuotsusest.

Röövi ajal sihtis Toompuu  kaupluses tööl olnud kahte töötajat plastmassist püstoliga ja käskis neil inglise keeles pikali heita.

Samal ajal purustas Erik Sipjagin haamriga vitriini, kust võttis ja pani kotti 17 meeste käekella Breitling (väärtuses 560 479 krooni).

Erkki Lainevool oli samal ajal kaupluse sissepääsu juures, sihtis müüjaid tongipüstoliga ja ühtlasi jälgis kaubanduskeskuse fuajeed, et vajadusel hoiatada turvatöötaja lähenemisest. Seejärel kolmekesi põgeneti sündmuskohalt.

Kohus karistas Sipjaginit kokkuleppemenetluses nelja-aastase vangistusega, millele lisati varasema kuriteo ees määratud ja seni kandmata karistuse. Kokku tuleb noormehel seega vanglas veeta seitse aastat.

Lainevool sai nelja-aastase vangistuse, millest reaalsele kandmisele kuulus viis kuud. Kuna selle aja oli ta juba eeluurimise perioodil vanglas veetnud, tuleb tal edaspidi kanda vaid tingimisi karistusosa ja seda kahe aasta ning kuue kuu pikkuse katseajaga.
Toompuud karistati samuti nelja-aastase vangistusega, millest noormehel tuleb reaalselt vanglas veeta neli kuud ja ülejäänud karistusaeg kanda tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles