Jäppinen: kammerorkestri konkurss on vältimatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Kaia Jäppinen.
Abilinnapea Kaia Jäppinen. Foto: Marina Puškar

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen kinnitas, et konkurss Tallinna Kammerorkestri uue koosseisu moodustamiseks on vältimatu, kuid senistel liikmetel on jätkamiseks head võimalused.

Tallinna Filharmoonia on orkestrantide töölepingute lõppemise tõttu töö peatanud kammerorkestri taasalustamiseks kuulutanud välja konkursi, et moodustada kammerorkestri uus koosseis senise 19 koha asemel 15 liikmega. Samal ajal algatasid muusikasõbrad internetis allkirjade kogumise kammerorkestri senise koosseisu jätkamise toetuseks.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen kinnitas ERR-i uudisteportaalile, et Tallinna Filharmoonial ei jäänud muud üle, sest kaebusele kulunud aeg ei jätnud enam võimalust atesteerimise tähtaegadest kinni pidada.

Samas kinnitas ta, et praegused muusikud on kõik tasemel ning neil ei tohiks konkursi tingimuste läbimisega probleeme olla.

Samuti ütles Jäppinen, et linn otsib kammerorkestrile uut juhti. Muusikanõukogu ettepaneku kohta luua orkestri kunstilise juhi ametikoht, mille täitmisel arvestataks muusikute seisukohtadega, märkis abilinnapea, et orkestrantide seisukohti esindab loomenõukogu, kuid otsuse teeb siiski linn.

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri direktor Andres Siitan ütles aga, et atesteerimine ei ole kindlasti konflikti algpõhjus ning linn lahendab olukorda valesti.

«Praeguse kriisi lahendamise õige järjekord on ikkagi see, et las jätkab see kammerorkestri koosseis, mis on aastaid koos mänginud, ning siis saab vaadata, kes on õige kunstiline juht selle orkestri ette,» sõnas ta.

Kammerorkestri konkurss lõpeb 20. septembril, praeguseks on orkestrisse kandideerinud kõik senised orkestrandid peale ühe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles