Berg: Parbuse palkamine kahjustab linna mainet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg.
Maimu Berg. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tallinna Kesklinna halduskogu esinaise, sotsiaaldemokraat Maimu Bergi sõnul kahjustab korruptsioonis süüdistatava Ivo Parbuse palkamine linnaosa avalike suhete juhiks kogu Tallinna mainet.

«Kui kesklinna valitsus oleks korraldanud avalike suhete nõuniku leidmiseks konkursi, küllap oleks sinna tulnud avaldusi nii mitmeteltki tublilt ja asjatundlikult inimeselt. Nii oleks saanud valida parima neist,» sõnas Berg.

«Paraku eelistati tööle võtta hoopis pool aastat vahi all viibinud Ivo Parbus, keda kahtlustatakse pistise võtmises,» märkis Maimu Berg.

«Kuni lood Ivo Parbuse tegemistest ei ole lõpuni selged ja tal lasub korruptsioonikahtluse tume vari, ei piisa sellest, et Parbus distantseerub linnaplaneerimise ametist, vaid taganeda tuleb ikka kogu linna juhtimisega seotust,» arvas ta.

Tema hinnangul võib see, et Keskerakond iga hinna eest omasid hoiab, kena paista mõne keskaegse rüütliromantilise muinasloo kontekstis, aga tänapäevases Tallinnas peavad kehtima tänapäevased arusaamad.

«Linnaametnike käed peavad olema puhtad, ka kahtlustustest,» rõhutas Berg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles